Guldåldern - livet efter arbetslivet

För dig som vill skapa ett härligt innehåll i ditt nästa steg i livet - som pensionär.

INNEHÅLL

Kursen kommer att finnas som onlinekurs from 15 augusti 2024.
Just nu finns kursen som individuell via Zoom eller IRL i Stockholm


Välkommen till programmet
 
 ”GULDÅLDERN – livet efter arbetslivet - jag skapar min framtid”.
Utforska nya äventyr och möjligheter som pensionär 
 

1. Närmar du dig pensionen och funderar över vad ditt nästa kapitel kommer att innebära? Har du tillbringat många år i arbetslivet och känner att det är dags att utforska nya möjligheter och intressen när du går i pension.
2. Har du gått i pension och är inte nöjd med din tillvaro. Bli inspirerad till att göra förändringar. Följ kursen och få nya idéer och inspiration.

Oavsett var du befinner dig i din resa mot pensionen, är programmet till för att hjälpa dig att skapa ett liv efter arbetslivet som är fyllt av spännande äventyr, meningsfulla aktiviteter och personlig utveckling.  

För vem är programmet?
Programmet välkomnar dig som är nyfiken att utforska möjligheterna och utmaningarna med pensioneringen. Innehållet anpassar jag till  
•om du står i valet om när du ska gå i pension
•om du redan beslutat dig för att gå i pension

om du redan gått i pension
Kanske är du orolig för hur det ska bli och vill ha hjälp med att reflektera på olika möjligheter för att få ett så roligt och rikt som möjligt de närmaste 20-30-40 åren.
Jag tror på kraften i att drömma stort och arbeta medvetet för att skapa ett liv som är meningsfullt och tillfredsställande, även efter att du har lämnat arbetslivet bakom dig.
Din guldålder kan innehålla olika faser.  
 
Är du över 60 och svarar ja på en av frågorna:
-Oroar du dig över att bli pensionär?
-Är du pensionär och uttråkad?  
 

GULDÅLDERN – livet efter arbetslivet
Programmet innehåller 3 delar med mer än 15 olika arbetsblad/reflektionsövningar med konkreta exempel på aktiviteter och val.  
 
Vad kan du förvänta dig?
Under programmets gång kommer vi att fördjupa oss i de ämnen som är viktiga för att forma ditt idealliv som pensionär. Vi kommer att utforska dina livsområden, intressen, glädje, värderingar och livsintentioner för att hjälpa dig att skapa en intressant, rolig, balanserad och meningsfull livsstil.

Kursen innehåller över 15  övningar samt handlingsplaner och mål. Här är några få exempel:
Värderingar och ställningstagande:
Vi kommer att utforska dina värderingar och hjälpa dig att identifiera vad som är viktigt för dig när du går i pension. Genom att klargöra dina värderingar kan du skapa en grund för att fatta beslut som är i linje med din personliga vision för framtiden.

Intressen och passioner:
Vi kommer att uppmuntra dig att utforska dina intressen och passioner och hjälpa dig att hitta sätt att integrera dem i ditt liv som pensionär. Oavsett om det handlar om konst, musik, natur eller något annat område, finns det en värld av nya möjligheter att upptäcka. Några du inte tänkt på.

Nätverk och gemenskap
Vi kommer att titta på vilka i ditt nätverk som ger dig energi och hur du kan skapa en större vänkrets och känna gemenskap.

Ideellt arbete, betalt arbete och samhällsengagemang:
Kanske är du intresserad av att utforska den roll som ideellt arbete eller annat samhällsengagemang kan spela i ditt liv som pensionär och hur du kan använda dina talanger och resurser för att göra en positiv skillnad. Eller vill du förmedla din stora kunskap och ta betalt för den.

Balans och välbefinnande:
Vi kommer att prata om vikten av att skapa en balanserad livsstil som inkluderar tid för vila, rekreation och återhämtning. Att ta hand om ditt välbefinnande är nyckeln till att njuta av ett rikt och meningsfullt liv även efter arbetslivet.  

Hur går det till?
När du anmält dig och betalt får du direkt tillgång till programmet/kursen. Du loggar in via din dator.
1  Du lyssnar till kortare föreläsningar.
2  Laddar ned övningarna som du kan skriva ut (egen skrivare/biblioteket). 
3  Du får nya tankar och inspiration när du arbetar med övningarna.
Du har tillgång till kursen i 5 månader.

Varför ska du anmäla dig?
Att gå med i programmet ger dig inte bara möjligheten att utforska nya horisonter och möjligheter som pensionär, utan det ger dig också verktygen och stödet du behöver för att skapa ett liv som är i linje med dina värderingar och önskemål. Genom att delta och göra ett antal reflektionsövningar kommer du att få inspiration, vägledning och stöd för att skapa ett meningsfullt och givande liv efter arbetslivet. Minska din oro och skapa det liv du är värd.  

Programkostnad & upplägg - ONLINE PROGRAM
Under hösten 2024 kommer programmet att finnas klart till för dig. Du loggar in till min kurssida och kan ladda ned övningar och bli stimulerad till att ta egna beslut. Vill du gå det färdiga programmet kontakta mig så får du information när det är klart. Programmet kommer att endast kosta 690 kr.


Ta beslut idag - Unna dig!
Om du är redo att ta det första steget mot att skapa ett liv som är fyllt av äventyr, glädje och mening även efter arbetslivet är du välkommen att kontakta mig. Vi hörs då på telefon för ett inledande samtal. Känns det rätt för dig så är du välkommen att boka in de tre stegen.  

Gör så här
Tryck på knappen "JA TACK JAG VILL HA INFORMATION NÄR KURSEN ÄR KLAR"
Skriv ditt namn + mejladress + om du önskar gå individuellt eller gå onlinekursen när den är klar eller om du har en fråga. Vill du att jag ringer upp dig så skriv in ditt telefonnummer

mejla
Sänd ett mejl och berätta att du är intresserad av ”Guldåldern". Ange gärna ditt telefonnummer och när på dygnet du är lättast anträffbar. info@getready.se

ring
Du kan också ringa mig, jag svarar om jag inte är upptagen med kurser. Kl 9.00-17.00. Tel: 070 647 17 27.  


Kursen finns även som individuellt program.
Programkostnad & upplägg
3 tillfällen 1,5 timme kostar 3.750 kr inkl moms. Du betalar vid tillfälle 1.
Många önskar ett tillfälle var 4:e vecka för att hinna göra övningarna och få tid att reflektera. De individuella tillfällena ses vi i min lokal i Vasastan, Stockholm eller via Zoom
.

”Jag älskar att få vara med på din väg för att finna det liv som är rätt för just dig. Det ger mig en stor livsglädje.  
Jag har arbetat i mitt företag Get ready – HSPacademy sedan år 2000. 
Mina expertområden är karriärutveckling, högkänslighet, stresshantering och arbetsmetodik. 
Jag har gjort mitt allra bästa för att arbeta fram ett program som hjälper dig att hitta rätt väg."
 

Tveka inte - gör något åt ditt ältande. Det är du värd!

Kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal.
Tryck på knappen  och fyll i formuläret så återkommer jag.

 
Varmt välkommen!
Helén Vedlé
Din egen karriärcoach
Certifierad år 1999
Get ready! - kompetensutveckling

HSPacademy


FRÅGOR
Mejla gärna:    info@getready.se  
Ring gärna: 070 647 17 27   
 

Guldåldern - livet efter arbetslivet

För dig som vill skapa ett härligt innehåll i ditt nästa steg i livet - som pensionär.

REKOMMENDATIONER

Eva E


”Jag stod i valet och kvalet om jag skulle gå i pension nu eller arbeta några år till. Jag var rädd för att bli ensam, att jag inte skulle finna på vad jag skulle göra så många timmar varje dag. Med de bra övningarna jag fick och i samtal med Helén har jag funnit hur jag vill att det ska se ut i mitt idealliv. Jo, jag beslöt mig att sluta arbeta.”
Eva E. Deltagit i individuellt program. Betyg: 5 av 5

Liselotte

”Jag hade så många idéer om allt jag skulle kunna göra som pensionär men jag ville få hjälp att strukturera min kommande tillvaro. Jag vill inte bli stressad igen, som jag varit på jobbet. Skönt att få ordning på tankarna."
Liselotte. Deltagit i individuellt coachprogram.  5 av 5 stjärnor

Eva-Lena

”Tänk att man kan gå i karriärcoaching utan att fortsätta sin yrkeskarriär. Jag visste inte att något sådant fanns. Nu har jag skapat min idealvecka och har en tydligare vision om hur jag vill spendera min fria tid.
Eva-Lena. Deltagit i individuellt program "Friherrinna".  5 av 5 Jag ger många stjärnor och rekommenderar din kurs varmt.

Helén Vedlé

KURSLEDARE - KURSSKAPARE - HSPpedagog

  HSPpedagog - Arbetsmetodikexpert - Planeringsexpert - Karriärcoach

  • Min drivkraft är att hjälpa dig som verkligen, verkligen, verkligen vill förändra ditt liv för att skapa DITT HÄRLIGA LIV.
  • Det vill jag göra genom pedagogisk kurser som ger kunskap samt möjlighet att göra övningar och reflektera.
  • Under de senaste 25 åren har jag hjälpt över tiotusen människor att minska stress sin genom mina kurser i arbetsmetodik för ett hållbart arbetsliv.
  • Sedan år 1999 har jag hjälpt tusentals deltagare att söka vägen till DRÖMJOBBET. Det räcker inte med att ställa coachade frågor. Jag använder verktyg och övningar som hjälper dig att se vad du vill göra.
  • Jag förstod att jag är högkänslig 2012 och det innebar en stor förändring i mitt liv. Plötsligt förstod jag så mycket mer. Allt blev så mycket lättare. Nu förstod jag mer av mina reaktioner och vad jag behöver. Jag vill hjälpa andra högkänsliga att förstå sig själva och skapa ett härligt liv med alla de förmågor vi har. Därför är jag HSPpedagog istället för HSPcoach.
  • De senaste åren har jag hållit hundratals individuella kurser och föreläsningar inom högkänslighet.
  • Mitt CV består bland annat av VD i tio år, konsult i fem år och drivit mitt företag Get ready!-HSPacademy sedan år 2000.
  • Certifierad livs-och karriärcoach (1999). Certifierad Stressprofilen® & Arbetsmiljöprofilen® (2001). Diplomerad IHR. Mental tränare & certifierad stresspedagog. Pluggat pedagogik & beteendevetenskap.
  • Jag har skrivit tre böcker om arbetsmetodik för ett hållbart arbetsliv och skapat flera kalendrar.
  • Mest uppskattning får jag av mina deltagare för att jag ger så bra konkreta verktyg för att komma till nästa insikt - istället för coachingfrågor där du ska finna fram svaren i din hjärna som snurrar runt i samma spår.

  ”Min roll som utbildare och coach är att vara ett stöd i din förändringsprocess. 

  Min ambition är att hela tiden vara ett steg före dig på din väg att finna ditt inre svar.”

  MINA DEVISER
  “Varje dag börjar med nya möjligheter”
  "Förstå = Leva det bästa livet"
  “De bästa arbetsåren ligger framför oss”